Het Beste Boek Voor De Fiets

Techniek - Onderhoud - Aanschaf

Zelf de fiets onderhouden: racefiets, mountainbike, boodschappenfiets, kinderfiets * Stap-voor-stap uitleg met veel illustraties * Plus heel veel achtergrondinformatie en kooptips * Voor zowel de doorgewinterde sleutelaar als degene die zich voor het eerst in de fiets verdiept * Ook voor de nieuwste fietsen en technische snufjes Eindelijk een compleet en voor iedereen toegankelijk standaardwerk over fietstechniek anno nu. Wat doe je aan piepende remmen? Hoe stel je een verende voorvork af? En natuurlijk ook: hoe plak je een band? De antwoorden op deze en tal van andere vragen zijn te vinden in dit standaardwerk. Het beste boek voor de fiets biedt daarnaast een schat aan achtergrondinformatie. Waarop moet je letten als je een nieuwe fiets koopt? Wat doe je tegen zadelpijn? Waarom heb je bijna altijd tegenwind? Dat willen alle fietsers wel weten. En wie heeft er in Nederland nu géén fiets?


Jaar: 2007
Catalogusnr: 2206
Uitgever: Tirion, Baarn
ISBN: 9789043909556
Categorie: Technisch
Geïllustreerd: J
Aantal pagina's: 189
Afmeting: 24 cm
KB Info

Afbeeldingen
Auteur: Paul Schoof

Paul Schoof begon twintig jaar geleden over fietstechniek te schrijven. Hij interviewde voor bladen als Fiets, Mountainbike Plus, Op Pad en het vakblad Tweewieler talloze mensen uit de fietswereld.Van zijn hand is er nu een compleet en voor iedereen toegankelijk standaardwerk over fietstechniek anno nu. Wat doe je aan piepende remmen? Hoe stel je een verende voorvork af? En natuurlijk ook: hoe plak je een band? De antwoorden op deze en tal van andere vragen zijn te vinden in dit standaardwerk. Het beste boek voor de fiets biedt daarnaast een schat aan achtergrondinformatie. Waarop moet je letten als je een nieuwe fiets koopt? Wat doe je tegen zadelpijn? Waarom heb je bijna altijd tegenwind?

Paul Schoof over zijn werk en ervaringen als
techneut bij Cycletours

Mijn naam is Paul Schoof. Ik ben 51 en ik werk sinds 2004 voor Cycletours. Daarnaast ben ik freelance tekstschrijver.

Hoe ben je begeleider bij Cycletours geworden?

Ik ben gek van fietsen. Al sinds ik lang, lang geleden met een ouderwetse stadsfiets door Engeland trok. Ik heb zelfs een boek geschreven over fietstechniek: Het beste boek voor de fiets. De stap naar het begeleiden van fietsvakanties is dus niet zo groot.

Wat vind je leuk aan dit werk?

Je bent als reisbegeleider lekker buiten bezig in een mooie, steeds wisselende omgeving. Het is ook altijd weer een verrassing met wie je op stap gaat. Die grote verscheidenheid maakt het werk boeiend.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Je zorgt ervoor dat er voldoende lekkere dingen zijn om te eten, je vervoert de bagage, je schiet te hulp als er iets met de fiets is, als iemand de moraal kwijt is of naar de dokter moet. Je bent net de moeder van een groot gezin. Ha, ha, nou ja, zoiets dan.

Hoogtepunten?

Ik maak regelmatig bijzondere momenten mee. Voorbeeld? We maakten eens spontaan een kampvuur bij de rivier en kookten ter plekke. Ik had het me van tevoren niet gerealiseerd, maar voor velen was dat hét hoogtepunt van de tocht. Niet de beklimming van de Mont Ventoux. Zomernacht, kampvuur, sterrenhemel, samenzijn. Een onverwacht cadeau. Dat is het mooie aan reizen van Cycletours.


Andere titels van deze auteur