75 Jaar Wielrennen In Tremelo En Baal

Een bloemlezing van alle renners die Tremelo en Baal ooit gehad hebben.


Jaar: 1999
Catalogusnr: 1188
Uitgever: Van Goethem, Haacht
Categorie: Historie
Geïllustreerd: J
Aantal pagina's: 124
Afmeting: 29.5 cm

Auteur: Jan Van Goethem

Jan Van Goethem werd geboren te Haacht op 6 juli 1921, en overleed te Tremelo op 17 januari 2008. Gedurende bijna veertig jaar verzorgde Jan Van Goethem voor de krant "Het Laatste Nieuws" en voor het regionaal weekblad " De Haechtenaar" het wielergebeuren uit de Witloofstreek en het Hageland. Hij volgde vanaf de jongste renner tot de profs, het wielergebeuren uit de streek tussen Leuven, Mechelen en Aarschot. Hij hield al hun prestaties keurig bij op 1600 steekkaarten. In 1988 ging hij met pensioen en stopte als plaatselijk medewerker voor deze bladen.
Tien jaar later kwam het idee zijn unieke gegevens uit zijn steekkaarten in boekvorm te gieten.
Zo kwamen er in de jaren 1998 en 1999 vijf boeken uit, opgedeeld per gemeente. Deze boeken hadden vooral de bedoeling de herinnering aan de vele wielrenners uit het verleden levendig te houden.

De Witloofstreek en het Hageland heeft vele bekende profs gehad. Denken we maa aan Jef "Poeske" Scherens, Pé Verhaegen, Gust Mortelmans, Raymond Impanis, Lode Anthonis, Jan Storms, Frans Verbeeck, Fons Sweeck, Jos Wouters, Willy Van Den Eynde, Willy Derboven, Mathieu Maes, Staf Hermans en natuurlijk nu Sven Nijs.


Andere titels van deze auteur